Werkwijze

Wat is toegepaste kinesiologie?

In ons leven doen we veel verschillende ervaringen op. Sommige positief, sommige negatief. De negatieve ervaringen leveren (lichamelijke) spanning op die we ongemerkt opslaan in ons lijf. Vaak reageer je op nieuwe zaken vanuit deze opgebouwde spanning. Zonder dat je er bewust van bent ‘schiet’ je in een bepaalde emotie. Dit kan leiden tot angst, boosheid, onzekerheid of zelfs directe fysieke pijn. De toegepaste kinesiologie helpt je om grip te krijgen op de spanning, angst en de emotie die je ervaart rondom verschillende onderwerpen. 

Met deze problemen kun je bij mij terecht:

Zo ziet een behandeling eruit:

Kinesiologie betekent letterlijk 'De leer van de beweging'. Tijdens de behandeling maak ik gebruik van spiertesten (ik duw zachtjes op je armen) om uit te zoeken waar, waarom en wanneer de balans in jouw lichaam verstoord is geraakt en hoe we die balans kunnen herstellen. Dat doen we door te praten, door oefeningen te doen en door bepaalde punten op het lichaam aan te raken. Deze technieken hebben hun dienst bewezen bij fysiotherapie, opvoedkunde en psychologie. 

Eerste consult

Tijdens het eerste consult help ik je om helder te krijgen wat je wilt veranderen. Ook werken we aan het verlagen van de spanning, meestal merk je de positieve resultaten al direct. Deze behandeling is wat langer dan een normaal consult en duurt ongeveer één tot anderhalf uur. Na afloop van dit eerste gesprek krijg je van mij een verslag. Zo weet je precies waar je aan toe bent. 

Vervolgconsulten

Daarna spreken we ongeveer eens per twee weken af voor een vervolgconsult van maximaal één uur. We werken aan het oplossen van spanning. Die zit er soms al jaren zonder dat je het zelf weet. De methodiek is zeer oplossingsgericht. Doordat je zelf weer mogelijkheden en kansen gaat zien,  kun je weer zelfsturend leren, werken en leven. Je hebt weer grip op je leven! 

Ook voor kinderen en pubers

Ook bij kinderen en pubers boek ik met toegepaste kinesiologie hele goede resultaten. Het voordeel van deze methode is dat het voor hen niet eng of confronterend is. Ze hoeven niet over hun problemen te praten, hun lichaam geeft aan waar de spanning zit. Bij de behandeling van kinderen zet ik ook mijn ervaring en kennis als kindercoach in. 

Hoe lang?

Een behandeltraject bestaat (in overleg) uit 5 of 6 behandelingen. Mochten er complexe problemen naar boven komen waar ik je niet bij kan helpen, zal ik je altijd doorsturen naar een regulier therapeut (arts, psycholoog).  Wil je meer weten? Bel me gerust voor een vrijblijvende kennismaking!