Voorstellen

Aangenaam  

Foto van Ellen in haar praktijk

Mijn naam is Ellen Joziasse-Boogaard. Ik woon met mijn man in Koudekerke. Wij hebben drie studerende zonen. In Koudekerke is mijn praktijk gevestigd, waar ik met veel plezier kinderen en volwassenen coach en hen help om meer grip op het leven te krijgen. Ik ga hierbij altijd uit van de mogelijkheden die mijn cliënten hebben. 

Geen ‘probleem’ is te gek of te raar. Het geeft mij juist heel veel voldoening dat ik mensen kan helpen met zaken waar ze soms al jaren mee rond lopen.

Gediplomeerd kindercoach

Begin jaren negentig haalde ik mijn diploma agogisch werk aan het MDGO. Vervolgens werkte ik jaren in de kinderopvang en daarna als gastouder thuis. Ik merkte dat ik al snel het vertrouwen van ouders krijg als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Ik ontwikkelde me hierin verder en ben inmiddels gediplomeerd en erkend kindercoach. Maar niet alleen de ontwikkeling van kinderen fascineerde mij, ik was ook geïnteresseerd in het gedrag van pubers en volwassenen: hoe komt het dat mensen in een zelfde situatie toch zo anders reageren?

Toegepaste kinesiologie

Om me hierin verder te verdiepen ben ik in 2003 cursussen en trainingen toegepaste kinesiologie gaan volgen bij Addy Huisman-van den Ameele. Zij is bij velen op Walcheren en Zeeuws-Vlaanderen bekend van 't Strange in Zoutelande. Toegepaste Kinesiologie is een hele veilige methode waar ik prachtige resultaten mee boek.

Gecertificeerd begeleider bij verlies en rouw 

Om volwassenen of kinderen die in een rouwproces zitten beter te kunnen ondersteunen en begeleiden, volgde ik in 2012/2013 de jaaropleiding rouwbegeleiding van Buro Nazorg in Zwolle. De specifieke vaardigheden voor rouwbegeleiding (zoals het voeren van gesprekken en verschillende werkvormen) combineer ik eventueel met de technieken uit de toegepaste kinesiologie en coaching.

PSBK

Een studie voor zorgprofessionals die willen voldoen aan de opleidingsrichtijnen van PLATO. Door het behalen van dit diploma worden de consulten vergoed via de aanvullende zorgverzekering.

PSBK staat voor Psyco Sociale Basiskennis. Deze studie heb ik succesvol afgerond. 

Reiki

Opleiding l opleiding ll en opleiding lll a. (111 a betekend dat ik Master ben maar het niet mag aanbieden als cursus).
Reiki wordt soms ingezet bij de correcties die nodig zijn vanuit de toegepaste kinesiologie. Het is energie die je lichaam helpt met het zelfgenezend vermogen.