Verlies- en rouwbegeleiding

Is er iemand overleden waar je veel om gaf? Ben je plotseling ontslagen? Ga je scheiden? Is een van je familieleden ernstig ziek? Als je afscheid moet nemen van een geliefde, een bestaande situatie of je toekomstbeeld, is er sprake van een rouwproces.

Omgaan met verdriet

Rouw is voor iedereen anders. Het is zeer intens en heel persoonlijk. De een kan gemakkelijk over zijn of haar gevoelens praten. De ander stopt het diep weg. Ik bied je een professionele en warme ondersteuning tijdens jouw rouwproces. Ik geef je bijvoorbeeld uitleg over de taken van rouw. Want als je weet hoe een rouwproces eruit kan zien, begrijp je ook waarom je op een bepaalde manier reageert. Bovendien kan het heel fijn zijn om met iemand te praten die waardevrij en onbevangen naar je luistert.

‘Tranen worden gedroogd, niet voor altijd maar steeds weer.’

Manu Keirse

Zo ziet een consult eruit

Verlies- en rouwverwerking is maatwerk. We kunnen afspreken in mijn praktijk, ik kan naar jouw huis komen of we kunnen zelfs samen een strandwandeling maken. Wat jij wil. Belangrijk is dat jij je op je gemak voelt. Ik help je om manieren te zoeken het verlies een plek te geven in jouw leven. Eventueel pas ik bepaalde technieken uit de toegepaste kinesiologie toe om opgebouwde spanning in je lichaam weg te nemen.

Rouwbegeleiding bij kinderen

Ook kinderen en pubers krijgen in hun leven te maken met verlies. Ouders die gaan scheiden, een verhuizing of de dood van een familielid of huisdier. En al zullen ze het niet altijd zelf aangeven, zij hebben vaak wel behoefte aan extra steun. Ik combineer mijn ervaring als kindercoach met de kennis uit de opleiding rouwverwerking.