Reiki

Wat is reiki?

Reiki is energie die je lichaam helpt met het zelfgenezend vermogen. Als reikibehandelaar geef ik via mijn handen energie aan jouw lichaam door. Voor mensen die al bij mij in behandeling zijn, kan een reikiconsult ook op afstand plaatsvinden.
Reiki is afkomstig uit Japan. Reiki is een samenvoeging van twee Japanse karakters, Rei staat voor geest of ziel en ki, energie of levenskracht.

Wanneer pas ik reiki binnen een behandeling toe?

Als ik je behandel, geeft je lijf bij de spiertest aan welke correctie je nodig hebt bij het onderwerp waar we aan werken. Als ik voel dat reiki jou extra kan ondersteunen of de correctie extra kan ondersteunen, voeg ik reiki-elementen aan de behandeling toe. Je kunt overigens ook bij mij terecht voor een ontspannende of intensieve reiki behandeling. Dat zijn aparte consulten buitenom de reguliere behandelingen. Deze worden niet vergoed.

Voor wie is reiki?

Zowel voor volwassenen als voor kinderen. Bij kinderen doe ik geen apart reiki-consult. Als de behoefte zich aandient, pas ik het toe binnen de normale behandeling.

Wat moet ik nog weten over reiki?

Reiki is altijd een ondersteuning van een bepaalde behandeling, nooit een vervanging. Dit geldt zowel voor lichamelijke als voor geestelijke klachten.