Ervaringen

Ervaringen van mijn cliënten

"Ik ging naar Ellen omdat ik last had van vliegangst. Ze heeft me prima geholpen. Drie weken geleden vloog ik naar Portugal en dat ging heel goed en relaxed. Vroeger had ik zeker twee dagen migraine gehad, nu was ik niet meer zo zenuwachtig en kon ik zelfs rustig een boek lezen tijdens de vlucht. Maar ook op andere punten zijn blokkades weggenomen. Ik ben in zijn geheel een stuk rustiger geworden. Het is gek om te ervaren, maar je lichaam geeft de juiste antwoorden op de vragen die Ellen stelt, al ben je je daar zelf niet van bewust. Ellen weet je direct op je gemak te stellen, ze is open en heel vrolijk. We hebben tijdens de behandelingen ook veel lol gehad. Als ik weer iets heb, ga ik zeker naar haar terug.” (Yvonne, 42 jaar)

"Onze zoon van 10 heeft moeite met nieuwe dingen die hij niet direct begrijpt of in een keer kan. Ook op school hinderde hem dat. Niet dat zijn resultaten niet goed waren, hij deed (en doet) het uitstekend, alleen zou het voor hemzelf fijn zijn als hij wat beter met nieuwe situaties om zou kunnen gaan. Als de leerkracht met iets nieuws startte, zoals breuken of werkwoordspelling, dan klapte hij meteen dicht en dacht snel ‘ik kan het toch niet’. Hij kon dus wel wat meer zelfvertrouwen gebruiken. Met deze vraag zijn we naar Ellen gegaan. Tijdens de behandelingen was ik er ook gewoon bij. Ik vond het heel goed dat Ellen steeds zo positief was. Ze benadrukte dat er niets mis met hem was. Ze maakte het probleem zeker niet groter of zwaarder. We zijn zo’n keer of vier bij Ellen geweest. Het gaat nu veel beter met hem. Ook op school, het viel zelfs de leerkracht op! De emotie is er nog wel, maar hij kan er nu veel beter mee omgaan. Dat zegt hij ook zelf. Ik ben zo tevreden, dat ik inmiddels zelf ook gestart ben bij Ellen.” (Nancy, 39 jaar)

"Ik werk zelf in het onderwijs en was al bekend met educatieve kinese, omdat verschillende leerlingen ook ‘behandeld’ zijn. Tijdens de sessies hebben we gewerkt aan gelijkwaardig zijn aan anderen. Zelf heb ik altijd het gevoel dat ik minder ben dan anderen en dat kan soms belemmerend werken. Ik vond het erg leerzaam, omdat er terug in de tijd gekeken werd waar het probleem ontstaan is. En hoe voel ik me nu? Het is natuurlijk niet dat ik ineens een ander mens geworden ben en ik kan er niet echt de vinger opleggen. Maar toch denk ik dat het wel iets met me gedaan heeft. Ik trek me minder aan van wat anderen van me denken, zeg makkelijker nee en heb meer vertrouwen in mezelf. Ik hoef niet zo nodig overal direct een antwoord op te hebben of een pasklare oplossing. Ik geef mezelf wat meer de tijd. Dus een positieve ervaring!” (Marlies, 36 jaar)

"Onze dochter van 10 had gedragsmoeilijkheden. Ze had een zeer laag zelfvertrouwen en dat uitte zich onder andere in woede-uitbarstingen. Via via hoorden we van Ellen. Ik stond er in het begin zeer sceptisch tegenover en had zo mijn twijfels. Nu ben ik erg blij dat we destijds de stap heb genomen en niet naar een psycholoog zijn gegaan. Deze methode is niet confronterend en de resultaten zijn opmerkelijk. Met onze dochter gaat het inmiddels heel goed. Ze is weer een vrolijke meid met zelfvertrouwen, spreekt af met haar vriendinnen. En als er iets is, weten we dat we weer bij Ellen terecht kunnen. Dat geeft een fijn gevoel. Kortgeleden ben ik zelf ook bij met de behandeling gestart. Wat ik het meest prettig vind? De rust. Ellen legt meteen de vinger op de zere plek. Ik ben nog maar een paar keer geweest, maar ik merk nu al dat ik beter in mijn vel zit.” (Patricia, 42 jaar)